U protestua më 21 dhjetor, ç’do të bëhet më 21 janar?!


Sot sa duket ishte dita e fundit për 2015-tën që opozita protestoi përpara Kuvendit. Të gjitha këto protesta të zhvilluara nga ana e opozitës kanë patur në shenjestër keqqeverisjen e vendit, abuzimin me pushtetin nga ana e qeveritarëve dhe shkaktimin e të këqijave nga ana e qeverisë kundër qytetarëve, është shprehur opozita (PD).

Dita e sotme e protestës shënonte në kalendar datën 21 dhjetor dhe si për koicidencë, pas festave, fiks pas një muaji do të shënohet 21 janari.
Data 21 janar mbetet një nga ata ditë të zeza e të kobshme, kur dora e pushtetit vrau 4 qytetarë të pafajshëm, ndërsa nga ana tjetër mbi gjakun e të vrarëve u ngrit opozita e dikurshme, sot në pushtet.

21 janari është dita e kobshme e politikës që gjakos bulevardin për interesa të vetat dhe se ende nuk është vendosur drejtësia për të vrarët.
Partia Demokratike i zhvilloi protestat e saj këtë fundvit dhe në janar duket se do të jetë një fushë-betejë e vërtetë politike mes partive në vend.
Kjo sepse do të nisë “beteja” për të inkriminuarit nga të dyja palët, ku do të shihet nëse realisht do të ketë apo jo zbatim ligji për dekriminalizimin dhe nga ana tjetër ky muaj shënon një nga ngjarjet më të zeza politike të kohëve të fundit, 21 janarin.

Nga njëra anë, një PD që ishte në pushtet kur u vranë 4 qytetarë dhe nga ana tjetër, PS që ka marrë gjysmën e qeverisë të mëparshme për të bashkëqeverisur.

Nëse protestat e opozitës dje (PS) dhe opozitës sot (PD) kanë qenë me përmbajtje të thellë politike, 21 janari është vrasja e qytetarëve dhe as përmbushja e së paku drejtësisë mbi ta.

Me siguri që 21 janari është i rëndë plumb për të dyja partitë më të mëdha dhe prova e vërtetë sesa realisht partitë janë me qytetarin.
Pa vendosjen e drejtësisë për 21 janarin, partite më të mëdha në vend vijojnë të bëjnë politikë mbi plagë, mbi gjak e padrejtësi.

Advertisements
This entry was posted in Shkrime.