Barbarët


Dionis Xhafa

 

Barbarët vijnë nga Karpatet

dhe na shtrydhin kokën, me tre gishta,

na dëftojnë historinë e përbindshme

e na thonë të përulemi, derisa të na hyjnë në mish.

 

Thonjtë e tyre ngjitur pas nesh,

nëpër vite e shekuj të tërë, ndër luginat e përgjakura,

na dëftojnë se mbi të gjitha historikun e kanë me vete,

e nuk ngopen me gjak shqiptari, të pafajshëm, ata barbarët.

 

 

Advertisements