Jetojme perdite teater grek (shkruar nga celulari)


dionis xhafa1

Dionis Xhafa

 

Jetojme perdite teater grek,

vrasje, grabitje, tmerre pa fund,

shohim menxyra, bejme jete,

urrejtja e tmerrshme na ze pa fund.

 

Si e shkallmojme njeri-tjetrin,

ne merine qe jo nuk do te duhej,

nder gjemba e tela vec po bredhim,

muzike tragjike jona perdite luhet .

 

Dhe teatrin kemi zene, ne vendasit,

njeri arratiset tutje ne teatre larg,

te keqija, vuajtje plot vec heqim,

per cdo dite, prush behemi, zjarr e flake.

 

Kete jete qe ne e bejme,

here zhytur nen toke e here behemi me flete,

lodhemi tere kohes, gjumi nen ura se c’na ze,

ne shqiptaret, jetojme cdo dite ne teater te madh grek.

 

 

 

 

Advertisements