Pylli i fshatit


Dionis Xhafa

Pylli i fshatit ka ulerima, ka hungerima gjithashtu,

ujku eshte aty, por ndodhet edhe ariu po ashtu.

 

Ah pylli ka shume peme, qe e zbukurojne ate,

neper dege fluturon nje trumcak i zi,

lakuriqet e nates krijojne udhe te gjata dhe bufi ben gu-gu-gu,

eh sa jeta ka ketu, nje fantazi, nje lumturi.