Heroi i Kosoves


 

Dionis Xhafa

Ne kulle te heroit shkuan e vane forcst serbe,

urdher kishin dhene qe gjalle ose vdekur heroin do ta vrisnin,

luftuan qe gjalle ta zene e pas flakeve nuk ia dolen dot,

e si bisha te egra muret e asaj kulle vetem godisnin.

 

Nuk dorezohet jo heroi, as perkuljen nuk e duron,

lufton fort si trimat e ne dore te armikut jo nuk bie,

si paraardhesit njesoj, ai gjak, lirine e Kosoves mbi te gjitha kerkon.

 

E trupat serbe me fort goditen, muret e kulles i ciflosen, por ne toke nuk i rrezuan,

ndersa zona rreth mori vesh se heroi ra per liri e per vatan,

e se te nesermen kur gjeten trup per ta kallur ne dhe, ne varrim,

kafka qeshte, eh buzeqeshte, diell binte mbi varrin-lule te lirise se Kosoves.