Do ta kujtoj Migjenin


Dionis Xhafa

E ku mund te krahasosh ti, poeti i rinise se perjetshme, pena jote e mprehte,

qe njesh behej me problemet e popullit te ngrate e te merdhihun tere kohes,

e nje populli dhe kombi qe ne cdo kohe vuan sa nje mal me lot,

e nje atdheu qe Lulin e ka perdite me deren e vet te shkelmueme.

 

Qysh i vogel e kam dashur poetin e madh Migjenin,

ate qe deftonte realitetin me pertej asaj qe mund te shikohet,

universal dhe kuptimplote, i drejte e gjigand ne domethenie,

qe si qiri shendrrit, flakeron e na tregon se ne c’erresire gjendemi. Eh, Migjeni.