Dhune e terr dite e nate


IMG_20190818_151308_266

Dionis Xhafa

(Mbi plagosje e vrasja rinore, subjekti nga ngjarje reale e kronikes se zeze)

Dhune e terr, e bashke me ta edhe urrejtje nxitur e futur thelle ne tru te kombit tim,

urrejtje qe perhapet si semundje e lige ne trupin e atdheut qe vetem lengon,

e dhimbja vjen e behet me e forte, me e nxire, me e terrte,

plage te shpirtit ky dhe e truall shpesh trillon, pllakos.

 

Nder sende te keqija shkojne duart e njohma te rinise se atdheut tim,

urrejtja kultivohet si lule e keqe ne kopshtin, ku duan ta shqyejne perdite,

e per rrjedhoje gjembat shpesh fitojne edhe mbi trendafile,

i presin lulet, e sic thote Andric, te keput meria, mendje e lige, e kombi shtriqet, ne dhe te kalbur e te liq.

Dionis Xhafa