Nata dhe hena


IMG_20190818_151308_266

Dionis Xhafa

Eshte nate e zeze sonte dhe kete sketerre e kane te gjithe mbi koke,

a sa zi qe eshte, aq sa dhe ngjyra e zeze do te kishte zili,

asnje drite e bardhesi nuk duket neper horizont,

dhe ngjan se pak, shume pak ka liri e jetesi.

 

Por perpos erresires se madhe, Ka edhe pak drite, e barabarte me shpresen,

po ka jete ka shprese, ka miresi qe shendrit ne qiell si poc,

ajo eshte hena dhe eshte i yni ndricim, e jona drite,

qe na zbardhon fytyrat e bardha, qe rrugen pertej oqeanit na defton.