Kandrra e minj


Dionis

Xhafa

Kandrra, sende, minj, qe kane nder vete instikte kafsherore,

banore te nentokes, qe gelojne e marrojne, vrasin e demtojne,

e tjeterkush mblidhet nen qoshe, vec te mbijetoje deshiron,

merimangat sillen rreth e rrotull, e disa lart nesh, ne cati me tjegulla e me rrasa te kalbura.

Sende te pista, felliqesi e gjalle, marrezi e perditshme,

termetet ziejne token dhe truallin e oshetijne, i bejne te kendojne gjinkallat,

qe ikin ne emigrim dhe vijne e na bejne kalate e baltes, na i tregojne me krenari,

ne milingonave, kafsheve, gjallesave qe jetojme perdite me balte e kenete.