Dorëheqja


Dionis Xhafa

 

Unë dorëheqjen sot e dhashë,

me plagë në zemër, me lot në sy,

nga qiell i lartë në nëntokë unë rashë,

e gjitha ka ndodhur pikërisht nga ty.

 

U tradhtova, u copëtova, më keq nuk ka,

ndokujt s’mund t’i ndodhë më poshtër,

se njeriu qenka djall, llum e kafshë,

mua më le të nxirë, të mposhtur.

 

Si e bëre këtë padrejtësi, po zemër ti a ke?

unë rrugëve do të jem, pa punë e pa njeri,

si mund të jetosh në këtë vend, në këtë atdhe,

ku të gjithë mashtrojnë dhe jetojnë në hipokrizi.

 

Unë dorëheqjen nga puna dhashë,

do të iki në liri, si pëllumb me zemër të vrarë,

kudo shkela dhe unë kudo pashë,

vetëm drogë, hashash dhe fytyrë tradhtarësh!

 

 

 

Advertisements

Dorëheqja


dionis_xhafa1

Dionis Xhafa

 

Pasi kisha kaluar një traumë jetësore dhe shpirtërore, në orën 16.30 minuta më njoftuan se ke takim me juristen në orën 17.00. Nga purgatori ku isha shkova në ferr. Më thirrën. “The se nuk do e shqetësoje më atë vajzën, por se sot ajo ka ardhur këtu dhe duhet të japësh dorëheqjen se s’bën”. Iu luta. Iu thashë do ishte hera e fundit. Nuk më besuan dhe kishin të drejtë. Kjo sepse tradhtia që më ishte bërë mua ishte kaq e madhe sa edhe burgu nuk më ndalte. Më larguan. Nënshkrova dorëheqjen. “Deri më datë 15 mars je në punë, pastaj nuk je më pjesë e kompanisë sonë”, tha juristja. U trishtova për veten, pak më tepër trishtim nga se kisha, se kockë e lëkurë jam bërë, por kisha pësuar kaq shumë lëndime sa ishte thjesht e radhës. “Dakord”, thashë dhe ika në vendin e punës. Deri më 15 mars! Pastaj….emigrant. Kështu e kam vendosur, do iki jashtë. Urreva Kur’anin dhe Biblën, dy libra të drejtë, por njerëzit nuk i respektojnë se janë djaj! Djall ishe edhe ti. më the “Më urre”. Unë them “Jo nuk kam pse të të urrej”. Nuk kam arsye përse të të urrej, thjesht ti duhet të bëje zgjedhjen e drejtë, të ishe me mua dhe shoqërinë ta injoroje. Fizikja ka rëndësi, shpirtërorja as që është kërrkund, është diçka e cila nuk ekziston. S’dua gjë shpirtërore nga ana jote. Më the në kafe se je e drejtë dhe ikën lidhesh me koleg. Po ç’është kjo? Si ka mundësi mor Zot ekzistojnë të tillë njerëz? Më mohon, bën sikur nuk më njeh, gjoja më ka dhënë muhabet si shok. The: “Më urre, por mos më shkruaj”. E pse të të urrej? Aq ia vlen të urrehesh ti? Ti nuk meriton as mendimin më të vogël. Ke thënë të kesh besim te kolegët dhe je mpleksur me koleg. Unë nuk e di më është rrotulluar bota, kam humbur 15 kilogramë për një javë, dobësuar, zgavrat e syve dalë vendit, edhe qeshni djallëzisht. Ok bëre veprimin e gabuar dhe jo të drejtin, por si dreqin jeni të lumtur? Si ka mundësi s’të bren ndërgjegjja? Ti duhet të kishe vepruar drejt! Të ishe me mua dhe të shkatërroje shoqërinë! Por bëre të kundërtën sepse je ashtu. Unë nuk të urrej, aspak! S’ka kuptim. Fizikja ka kuptim. Ti je me dikë tjetër, më mirë me rom të ishe lidhur se me atë që ma prezantove si koleg. E the ç’rëndësi ka besimi, ç’rëndësi ka drejtësia. Pse ç’ka rëndësi në ketë botë, ta bëjmë orgji? Si ka mundësi more? Ore unë s’jam mirë apo bota? Si s’të vret Zoti s’të vret. Po të them: “MOS MË MENDO ASNJË MOMENT!”. NUK MË DUHET MENDIMI YT! Aspak. Ti fizikisht s’je me mua. Gjërat në jetë janë fizike, shpirtëroren e hanë qentë. Nuk e dua. Më shkatërrove. Jam pa punë,  në rrugë do dal, tradhtuar, rrënuar. Po si mund të jesh qoftë një sekondë të jetës tënde e lumtur? Si????!!!Vetëm kthimi ishte zgjidhja e drejtë dhe normale. Përpos kësaj, nuk ka kuptim asgjë dhe çdo gjë është shkatërrim!

 

 

 

Dorëheqja


dionis_xhafa2

Dionis Xhafa

Pasi kisha kaluar një traumë jetësore dhe shpirtërore, në orën 16.30 minuta më njoftuan se ke takim me juristen në orën 17.00. Nga purgatori ku isha shkova në ferr. Më thirrën. “The se nuk do e shqetësoje më atë vajzën, por se sot ajo ka ardhur këtu dhe duhet të japësh dorëheqjen se s’bën”. Iu luta. Iu thashë do ishte hera e fundit. Nuk më besuan dhe kishin të drejtë. Kjo sepse tradhtia që më ishte bërë mua ishte kaq e madhe sa edhe burgu nuk më ndalte. Më larguan. Nënshkrova dorëheqjen. “Deri më datë 15 mars je në punë, pastaj nuk je më pjesë e kompanisë sonë”, tha juristja. U trishtova për veten, pak më tepër trishtim nga se kisha, se kockë e lëkurë jam bërë, por kisha pësuar kaq shumë lëndime sa ishte thjesht e radhës. “Dakord”, thashë dhe ika në vendin e punës. Deri më 15 mars! Pastaj….emigrant. Kështu e kam vendosur, do iki jashtë. Urreva Kur’anin dhe Biblën, dy libra të drejtë, por njerëzit nuk i respektojnë se janë djaj! Djall ishe edhe ti. më the “Më urre”. Unë them “Jo nuk kam pse të të urrej”. Nuk kam arsye përse të të urrej, thjesht ti duhet të bëje zgjedhjen e drejtë, të ishe me mua dhe shoqërinë ta injoroje. Fizikja ka rëndësi, shpirtërorja as që është kërrkund, është diçka e cila nuk ekziston. S’dua gjë shpirtërore nga ana jote. Më the në kafe se je e drejtë dhe ikën lidhesh me koleg. Po ç’është kjo? Si ka mundësi mor Zot ekzistojnë të tillë njerëz? Më mohon, bën sikur nuk më njeh, gjoja më ka dhënë muhabet si shok. The: “Më urre, por mos më shkruaj”. E pse të të urrej? Aq ia vlen të urrehesh ti? Ti nuk meriton as mendimin më të vogël. Ke thënë të kesh besim te kolegët dhe je mpleksur me koleg. Unë nuk e di më është rrotulluar bota, kam humbur 15 kilogramë për një javë, dobësuar, zgavrat e syve dalë vendit, edhe qeshni djallëzisht. Ok bëre veprimin e gabuar dhe jo të drejtin, por si dreqin jeni të lumtur? Si ka mundësi s’të bren ndërgjegjja? Ti duhet të kishe vepruar drejt! Të ishe me mua dhe të shkatërroje shoqërinë! Por bëre të kundërtën sepse je kuçkë. Unë nuk të urrej, aspak! S’ka kuptim. Fizikja ka kuptim. Ti je me dikë tjetër, më mirë me rom të ishe lidhur se me atë që ma prezantove si koleg. E the ç’rëndësi ka besimi, ç’rëndësi ka drejtësia. Pse ç’ka rëndësi në ketë botë, ta bëjmë orgji? Si ka mundësi more? Ore unë s’jam mirë apo bota? Si s’të vret Zoti s’të vret. Po të them: “MOS MË MENDO ASNJË MOMENT!”. NUK MË DUHET MENDIMI YT! Aspak. Ti fizikisht s’je me mua. Gjërat në jetë janë fizike, shpirtëroren e hanë qentë. Nuk e dua. Më shkatërrove. Jam pa punë,  në rrugë do dal, tradhtuar, rrënuar. Po si mund të jesh qoftë një sekondë të jetës tënde e lumtur? Si????!!!

 Mesazhe to: Flavia Gerco  

Advertisements

Hyjnisë


Dionis Xhafa

 

Hyjni, si më ke braktisur kështu,

si Hektori në karrocë të Akilit,

jam keq, tretem ngadalë, jam sëmurë,

unë jam një hiç, mbetur llome e hirit.

 

Oh Zot sa po vuaj, tradhtia më vrau,

vetëm çmendem në vetmi dhe eci,

po ku ishe ti Zot, si ikën, ku është haku,

fjala, besa, morali, ku shkuan, ku mbeti.

 

Kacafytem pa fuqi, dridhem në lutje të mia,

ec ngadalë dhe shuhem si një qiri,

si u tradhtova unë kështu, lumturi mos fal për tradhtarët,

jo kështu, të lutem, mos më tradhto, Hyjni!

 

 

 

Advertisements

Mashtruesit, tradhtarët…


 

Ajo është një tradhtare.

Advertisements


dionis_xhafa1

 

Advertisements

Borë dhe shpirt


Dionis Xhafa

 

Sa e zezë është kjo mbrëmje,

shuhet botë, bëhet hi,

ndizet qielli flakëruar,

hidhet valle në yjësi.

 

Është hënë e pikëlluar,

pikon gjak dalë-ngadalë,

drapëri sonte është helmuar,

shkumbëzon si një valë.

 

Kudo këmbët që më shkelin,

ndjej ngashërim dhe amëshim,

bie borë në trotuar,

edhe thellë në shpirtin tim.

 

Njëherë Zeus se ç’u bëra,

atje lart fort nuk qëndrova,

në ferr poshtë u rrotullova,

si Orfeu me kitarë.

 

Trup e shpirt krejt i djegur,

qielli u ça, dielli u nxi,

por unë kam këngën time,

edhe timen melodi.

 

Kudo bota do të ndriçojë,

shpezët lodrojnë nëpër pyje,

universi nis e qan,

e lëshon lot, yje, yje, yje, yje.

 

 

 

Advertisements