Ish-presidenti kroat, mik i shqiptarëve: Serbia të njohë Kosovën, pastaj të diskutohen kufijtë


dionis1

Ish-presidenti i Kroacisë Stepe Mesiç ka ftuar Serbinë që të njohë fillimisht Kosovën dhe pastaj të ulet në tryezë të bisedimeve, për të diskutuar për ndryshim të mundshëm kufijsh.

“Unë nisem nga ajo se arkitektura e vendeve europiane, këtu përfshij edhe Kosovën, ka përfunduar. Pra, kur një ditë Beogradi dhe Prishtina të vendosin marrëdhënie normale, atëherë mund të flitet për ndonjë çështje alogjike në ndonjë pjese të kufirit. E dini, asnjë kufi nuk është deri në fund ‘letër e shenjtë’ që të mos ndryshojë diçka, por së pari duhet njohur shtetin me të cilin bisedohet”, tha ish-presidenti i shtetit kroat.

Mesiç që ka qenë presidenti i Kroacisë për 10 vjet tha se Beogradi nuk duhet të bëjë sikur nuk kupton dhe se duhet të vendosë raporte normale me Prishtinën. Ai shtoi se Kosova është shtet e se ky realitet duhet njohur. /Lajm – Dionis Xhafa