Këngë e lumenjve


dionis xhafa1

dionis xhafa1.jpg

dionis xhafa2.jpg

Dionis Xhafa

 

O lumenj të bekuar të vendit tim,

që ecni ndër fusha e nëpër luadhe,

ju të pastër e të turbullt, si jetë njeriu e keni udhën,

kroje të pastër fillimisht iu rrethojnë, e në rrugëtimit tuaj,

përziheni, digjeni, përlyheni, o këngë këndoni nëpër tokë.

 

O këngë lumenjsh të vendit tim,

që fundin si jetë njeriu e keni,

e dua që njerëzit në rrugë te jetës, njerëz të vdesin,

e ju lumenj, të pastër të shkoni në Jon dhe Adriatik.