Si braktiset atdheu (Për ikjen e shqiptarëve)


Si braktiset atdheu

Boshatiset Shqipëria,

Plagoset mëmëdheu

Përligjet tirania.

 

Përjashtohet ndershmëria

Nga tokë ku u lind,

E përplas ndër fate të këqija

Ndër rrugë, dete e shkëmbinj.

 

Përplaset shqiptari me botën

Ndër fate të zeza e të trishta,

Ndër kryqëzime të Europës

Gjenden fytyrat tona të ligshta.

 

Është kohë e mbijetesës

Kohë e ditëve të zeza,

Lart në ballë të fortesës

Ngre kryet flamur si monedha.

 

Përpëlitemi, sakatohemi

Ndër rrugica e ndër shkrepa,

Vritemi e gjakosemi

Vuajtje qençe qenka jeta.

 

Shtet i bardhë e shtet i zi

Të na rrosh edhe njëqind të tjerë,

Ti na dhe veç lirinë

Për ta patur jetën të mjerë.

 

Nëpër rrugë e ndër rrugica

Këtu gjenden fatet tona,

Fytyrat tona prapë të ligshta

Do të drejtohen kah Europa.

 

Po ky vend ama na leu

Me realitetet e mënxyra,

Andaj braktiset atdheu

Boshatiset Shqipëria.

 

 

dionis_xhafa

 

One comment on “Si braktiset atdheu (Për ikjen e shqiptarëve)

  1. shkaba says:

    srz?

Comments are closed.