Taksixhiu


Dionis Xhafa

 

Ky është një vend i keq, ta dish, më i keqi në mos, edhe njerëzit janë të këqij,

të lindësh në Shqipëri është mundim i madh djalo, përvishu dhe jeto drejtësisht dhe nëse sheh padrejtësi largohu nëse s’mundesh ta përballosh,

mbaji mend këto fjalë, vendi, njerëzit, e zezë, si nata, si kjo rrugë, si kjo udhë, e prishur, pa asfalt janë, ta dish djalë,

e një bakshish, i thashë do të ta lë se e meriton taksist, e më falënderoi shumë, qëndroi për disa minuta kur unë ikja nëpër errësirë drejt shtëpisë, qëndroi për siguri e ndër vete me vinte shprehja: “Ky është vend i keq, që ta dish”.

 

Advertisements